| INSTITUT KAJIAN DASAR PERTANIAN & MAKANAN

Universiti Putra Malaysia (UPM) merupakan nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi di Malaysia yang begitu sinonim dalam bidang penyelidikan dan pembangunan (R&D) bertaraf dunia. Sebagai ikon kepada Institusi Pengajian Tinggi di Malaysia, UPM sering merangkul anugerah-anugerah berprestij dalam penyelidikan, teknologi dan inovasi di peringkat antarabangsa sehingga berada di dalam senarai universiti terbaik di dunia.

Kejayaan demi kejayaan membanggakan yang diterima oleh UPM telah menambat minat dan keyakinan ramai pelajar tempatan serta luar negara seperti Perancis, Arab Saudi, Iran dan Australia melanjutkan pelajaran mereka di UPM yang juga terkenal dengan persekitaran alam semula jadi kampus yang menghijau lagi mendamaikan.

Jika anda menggenggam hasrat untuk mengecap kecemerlangan dalam kerjaya serta ingin menimba pengalaman berharga dalam persekitaran yang selesa, aman serta kondusif, UPM amat mengalu-alukan kedatangan anda.

Selamat Datang ke UPM»
Ibu & Bapa  »
Pelancongan di Malaysia »
Panduan ke Sekitar UPM »
Panduan ke UPM »

Staf

Komitmen yang tinggi dalam persekitaran yang dinamis adalah kunci utama kepada kecemerlangan warga UPM dalam melaksanakan misi dan visi universiti.

Sehingga Julai 2017, UPM mempunyai 5,831 warga kerja yang berdedikasi dan berdaya saing dalam bidang masing-masing. 


Borang »
SISMAN »
e-Kaunseling»
e-Mel Putra »
Buletin Putra »
e-Claim System»
Sistem Pengurusan Kualiti»
Sistem Permohonan ke Luar Negara »
Poliklinik Putra Medik »
Sistem Kaji Selidik dalam Talian

B1615283902